PREPARE/ENRICH biedt psychologen, artsen, predikanten, mediators en overige professionals in de maatschappelijke sector de mogelijkheid om door het volgen van een 2-daagse cursus facilitator te worden.

PREPARE/ENRICH is een methode voor relatie counseling / therapie die de beoordeling van het stel vereenvoudigd en duidelijk richting en structuur biedt aan de counselingsessies op basis van de online analyse.

FACILITATORS krijgen een twee-daagse training over alle deelgebieden van de relatie analyse. Ze leren om de rapporten te lezen en toe te passen. Ze leren om aan de hand dan de analyse het stel effectief te begeleiden.

PREPARE/ENRICH is ontwikkeld door David H. Olson, Ph.D. Professor Emeritus, Family Social Science, University of Minnesota, St. Paul, MN; Founder and CEO of PREPARE/ENRICH en sinds 2016 in Nederland beschikbaar. Www.prepare-enrich.com geeft meer informatie over de achtergrond. Dit programma is gebaseerd op jarenlang wetenschappelijk onderzoek en wereldwijd beproefd onder meer dan 3 miljoen relaties en heeft een betrouwbaarheidsfactor van 85%.  De online-analyse omvat de volgende aspecten:

  • 12 verschillende relatieschalen op het gebied van communicatie, conflict-
    hantering, rollen, seksualiteit, financiën en religiositeit.
  • 5 SCOPE persoonlijkheidsschalen.
  • 4 partner- en gezinsschalen.
  • 4 relatiedynamiekschalen.
  • 30 schalen op maat.

Hoe werkt PREPARE/ENRICH?
PREPARE/ENRICH Nederland geeft facilitators toegang tot de online-analyse.  Een stel wordt anoniem geregistreerd en ontvangt via email een link tot de online vragenlijst. Aan de hand hiervan stelt PREPARE/ENRICH een rapport op dat naar de facilitator wordt gestuurd. De analyse bestaat uit een facilitator-rapport en een koppel-rapport.  In  3-7  counselingsessies wordt  de  relatie-analyse behandeld. PREPARE/ENRICH stelt een werkboek met relevante relatie-oefeningen ter beschikking.

Wat kost PREPARE/ENRICH?
De kosten voor  een online-analyse zijn opzettelijk laag gehouden en wij raden aan dat het stel zelf online hiervoor betaalt. De kosten voor de sessies worden natuurlijk door de facilitator zelf bepaald. De visie van PREPARE/ENRICH is om professioneel counseling betaalbaar te maken voor iedereen.

Voor informatie over de cursus om facilitator te worden, voor de kosten en data graag contact opnemen met de landelijke coördinator Martin Altink via martin.altink@prepare-enrich.nl of Jurriën den Hollander via jurrien.denhollander@prepare-enrich.nl of 06 579 79 797 of vul het contact formulier in.

Het standaard-bedrag om als facilitator te worden opgeleid zijn €460 excl. BTW. (Dit bedrag is incl. materialen, koffie en lunch). Eventuele kortingen en groepsprijzen zijn te bespreken. De cursus als facilitator voor PREPARE/ENRICH wordt gegeven door stichting Relatie Plus.