PREPARE richt zich op de voorbereiding van een relatie of huwelijk en ENRICH op de verdieping van een relatie. Het programma werkt in alle gevallen verrijkend of er nu wel of geen problemen zijn. PREPARE/ENRICH is gebaseerd op jarenlang wetenschappelijk onderzoek en wereldwijd beproefd onder meer dan 3 miljoen relaties.

De PREPARE/ENRICH methode is ontwikkeld door David H. Olson, Ph.D. Professor Emeritus, Family Social Science aan de University of Minnesota, St. Paul, MN. Het programma wordt alleen aangeboden door speciaal daarvoor getrainde facilitators, met een achtergrond in relatietherapie, psychologie, maatschappelijk werk, mediation, gezondheid en pastoraat.

De online-analyse onderzoekt de belangrijkste aspecten van je relatie. Het laat zien op welke gebieden de partners gelijk denken en op welke gebieden ze verschillend denken. Deze kracht- en groeigebieden worden dan in 3 – 7 counsellingsessies uitvoerig besproken. Onze facilitators hebben een geheimhoudingsplicht. De privacy wordt volledig gewaarborgd. Graag helpen de facilitators ook met vragen en problemen in je relatie die niet specifiek in de vragenlijst naar voren zijn komen. Jouw levensbeschouwing wordt ten allen tijde gerespecteerd.